Luar Biasa! Anjing Paling Besar Di Dunia

| February 21, 2012 | 1 Comment

Luar Biasa! Anjing Paling Besar Di Dunia | Kalau sebelum ini Melayukini.net ada berkongsi gambar mengenai Lembu Gergasi Paling Berat Dan Terbesar Di Dunia, kali ini pula adalah mengenai seekor anjing gergasi yang paling besar di dunia. Anjing digelar sebagai Giant GeorgeThe Biggest Dog In The World“. Giant George bukanlah seekor anjing biasa, namun namanya telah terukir dalam catatan Rekor Dunia sebagai pemegang rekor anjing terbesar di dunia. Giant George lahir pada bulan November tanggal 17 tahun 2005.

Sekarang tinggi Giant George adalah 1,09 meter dengan berat badan 111 Kg. Sang pemilik anjing, David Nasser dari Arizona, US, mengakui bahwa anjingnya ini menghabiskan dana untuk wang makan sampai £ 110 (RM550) atau sekitar untuk setiap bulannya. Pada tanggal 15 Februari 2010 Giant George dianugerahi dua gelar dari Guinness Book of World records, iaitu :

1). “Anjing tertinggi di Dunia
2.) “Anjing tertinggi di dunia yang masih hidup

Mari kita lihat gambar menarik anjing terbesar di dunia ni. Gila besar macam saiz kuda. Kuda pun leh terkejut kalau nampak anjing ni. Jom!

Melayukini.net – Besar sangat kan? Anjing ini memang tidak boleh dinafikan akan kebesaran saiznya, apatah lagi telah diiktiraf anjing paling besar dan tinggi di dunia. Macam manalah kalau kita nak bela haiwan sebesar ini. Sebagai contoh kucing, ishh, mesti comel sangat…

Sumber: Aidawahab Love Fun | Koleksi Luar Biasa Dan Pelik Melayukini.net

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. sweet love says:

    tapi muka dia tak hensem.. hahahaha.. 😛 gurau je..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *