Pelik! Ayam Hidup 18 Bulan Tanpa Kepala

| February 3, 2012 | 2 Comments

Pelik! Ayam Hidup 18 Bulan Tanpa Kepala | Ini bukanlah satu cerita rekaan tetapi kisah benar di mana seekor ayam pelik mampu hidup selama 18 bulan tanpa kepala. Ganjil bukan? Mustahil bagi sesuatu makhluk itu hidup tanpa organ atau tubuh badan yang mencukupi tambah-tambah pulak anggota badan yang hilang tu adalah kepala!  Untuk pengetahuan pembaca Melayukini.net, kejadian ayam tanpa kepala ini bermula pada 10 September 1945 atas kesilapan tuannya yang telah melakukan penyembelihan. Berkemungkin pada ketika itu ayam pelik tersebut mempunyai otak di bahagian bawah leher tetapi tidak di bahagian kepala. Sungguh luar biasa! Jom kita tengok gambar ayam pelik tersebut.

Melayukini.net – Subhanallah! Kuasa Allah SWT. Seekor ayam pelik yang telah hilang anggota utamanya iaitu kepala tetapi mampu meneruskan hidup seperti biasa. Tidak pernah melihat kes sedemikian sebelum ini. Secara logik akalnya memang ayam tersebut telah mati, namun tiada yang mustahil di atas muka bumi ini.

Sumber: Dry Sheet | Koleksi Luar Biasa Dan Pelik Melayukini.net

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. kaya nya susah masuk akal deh gan klo si ayam itu bertahan hidup 18 tahun….berarti selama itu ayam itu gak makan juga..mana mungkin dia hidup klo di gak makan..

  2. adib fauzi says:

    pelik kan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *