Subhanallah! Labah-labah Makan Ular

| February 23, 2012 | 7 Comments

Pelik! Labah-labah Makan Ular | Pelik! Tetapi itulah hakikat yang sebenarnya. Seekor labah-labah mampu menjadikan ular sebagai mangsanya apabila ia tersangkut di sarang tersebut. Kes ini sama juga pernah terjadi sebelum ini, yang mana Melayukini.net pernah menyiarkan mengenai labah-labah makan burung (LINK). Labah-labah ini menggunakan kaedah yang sama iaitu menjadikan sarangnya sebagai umpan untuk mengumpan mangsa. Serius pelik, bila masa pula sarangnya mempunyai kekuatan mampu melekat sehingga begitu sekali. Jom layan gambar labah-labah makan ular.

Melayukini.net – Subhanallah! Kuasa Allah. Haiwan sekecil ini yang kita tahu, ia hanyalah haiwan pemangsa yang kecil tetapi mampu memerangkap seekor ular yang ternyata berbisa. Kecil-kecil cili padi. Tetapi jika dilihat daripada bentuk fizikal labah-labah tersebut, ternyata labah-labah tersebut amat berbisa.

Sumber: Pelik Punyer | Koleksi Luar Biasa Dan Pelik Melayukini.net

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. SAYA says:

    ni mcm labah2 black widow je..
    klu betul la black widow, setakat ular tu mmg kejap je la die setel..
    black widow ni labah2 paling berbisa dikalangan masyarakat labah2..
    aku penah tgok vid labah2 ni bunuh anjing xsampai 5mnt..

    maaf jika ada salah silap..

  2. Shah says:

    Rasanyalah, sebab pernah tgk kat channel national geographic..

  3. GodamOtak says:

    terasa awesome sekali nampak haiwan kecil dapat kalahkan haiwan yang 10kali lebih besar..semuanya tak mustahil kan..

  4. somebody says:

    tu bru ular,,ade labah2 gua( cave ) yg ley wat srang untuk tgkp kelawar yg tgh terbang lg..amerika tgh wat kajian nk wat kevlar menngunakan srang labah2 tsebut…yg atas tu black widow..labah2 ke 2 pling bisa kat bumi..

  5. Fadil says:

    oit..labah black window memang bahaya..:)

  6. leonardo says:

    dh lapo xkira mgsa jnis ape wlupn berbisa..;)peace..

  7. wanzom says:

    ni la yg ketit spiderman tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *