Subhanallah! Anak Lembu Mirip Manusia

| March 1, 2012 | 8 Comments

Subhanallah! Anak Lembu Mirip Manusia | Seekor lembu telah melahirkan anaknya dan peristiwa itu telah mengejutkan pendududk di Desa Nyakaban Timur, Kecamatan Batang-Batang Sumenep, Madura. Ia adalah disebabkan lembu pelik tersebut telah melahirkan anaknya dalam bentuk fizikial mirip manusia. Anak lembu itu lahir tanpa bulu dan mirip kulit bayi.

Kepala dan muka bayi lembu pelik itu pun bulat mirip manusia, bahkan dua kaki depan posisinya seperti lengan manusia. Anak lembu ini lahir tidak normal dan ketika lahir mempunyai berat 2 kg dan panjang 50 cm.

Namun sayangnya, anak lembu pelik ini hanya mampu bertahan hidup selama 17 minit. Uniknya, sang pemilik, Rasuki, mengaku akan menguburkannya seperti manusia dengan memberi kain kafan.

Rasuki menjelaskan selama 10 tahun memelihara lembu tersebut, tidak ada yang aneh yang ditemukan selama ini. 6 anak lembu sebelumnya lahir normal dan tidak ada yang pelik. “Baru kali ini terlihat aneh dan saya terkejut,” ungkapnya.

Sebelum anak lembu in lahir, Rasuki mengaku bermimpi pelik. “Ternyata, lembu saya lahir mirip manusia. Ini akan mendatangkan rezeki baik,” jelas Rasuki.

Melayukini.net – Kejadian seumpama ini amat jarang sekali kita dengar sama jugalah pemilik lembu pelik tersebut. Sebagai seorang pengembala lembu, inilah kali pertama dia bertemu dengan peristiwa pelik ini. Ia tanda kebesaran Allah SWT. Cuma kita jangan terlalu taksub sehingga boleh menjejaskan akidah kita.

Sumber: Amek Kaw | Koleksi Luar Biasa Dan Pelik Melayukini.net

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. fahmi says:

  sang pemilik, Rasuki, mengaku akan menguburkannya seperti manusia dengan memberi kain kafan.
  (hukum mendewakan binatang adalah syirik)..

 2. ika says:

  Takut lembu tu kena liwat ngan manusia pon boleh jadi…

 3. reyz says:

  buduh…. dah namanya lembu… lembu la… klu ikut islam pun blh d sembelih wlupun berupa manusia… so buat apa mau kebumukan ikut cara manusia..

 4. kelahiran yang pelik..adakan perbutan manusia durjana?

 5. kelahiran yang pelik..adakan perbutan manusia durjana??

 6. baby says:

  I am interested in this article, … nice and open view of the future add to the experience and provide the information that I did not know thanks

 7. Nanna says:

  Uuummm sapa lah manusia yg berzina dgn lembu tu !!! Tak berakal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *