Mayat Bayi Bermuka Kemek Ditemui Terapung Di Kepong (Kejam!)

| April 1, 2012 | 0 Comments

Mayat Bayi Bermuka Kemek Ditemui Terapung Di Kepong (Kejam!) | 24 jam selepas penemuan janin bayi di Jinjang kelmarin, satu lagi mayat bayi lelaki cukup sifat masih bertali pusat berserta uri ditemui di perangkap sampah di dalam longkang berhampiran Projek Perumahan Rakyat (PPR) Intan Baiduri, semalam.


Polis memeriksa mayat bayi lelaki yang ditemui.

Lebih menyayat hati, bahagian muka mayat bayi bayi tersebut kemek dipercayai akibat terhantuk dinding longkang (konkrit) semasa dihanyutkan. Bayi tersebut ditemui dalam keadaan terlangkup oleh seorang pekerja kontraktor pembersihan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang sedang menjalankan tugas-tugas pembersihan di situ pada jam 11 pagi.

Rafu’si Ahmad, 40, berkata, dia tiba di lokasi jam 10.30 pagi, sedikit lewat daripada kebia­saannya kerana hujan lebat pagi semalam. Menurutnya, ketika mahu mengaut sampah di lubang perangkap tersebut, dia melihat satu objek terapung dan menyangkanya anak patung.

“Saya kaut ia naik ke atas dan melihat ada tali pusat, baru saya sedar ia adalah mayat bayi. Ketika itu saya berasa amat terkejut dan berasa amat kasihan dengan nasib bayi berkenaan,” katanya kepada Sinar Harian.

Rafu’si kemudiannya bertindak memanggil seorang pemancing yang berada berhampiran untuk mendapatkan bantuan melaporkan kejadian tersebut kepada pihak polis. Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan berkata, bayi tersebut dipercayai dibuang kurang daripada 24 jam daripada masa ditemui.

Katanya, mayat bayi tersebut dibawa ke Hospital Kuala Lumpur dan kes tersebut disiasat di bawah Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran. “Orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kes ini, diminta hubungi balai polis terdekat,” katanya.

Melayukini.net – Astaghfirullahalazim. Binatang pun pandai sayang anak. Manusia jenis yang suka buang bayi ni letak akal kat lutut ke. Semoga yang membuat jenayah kejam ini pulang ke pangkal jalan dan bertaubat dengan dosa-dosa yang telah dilakukan. Ingatlah, rahmat Allah itu Maha Besar.

Lagi Kes Buang Bayi Yang Kejam:

1. Mayat Bayi Dalam Beg Di Tapak Buang Sampah Kemaman (Kejam!)
2. Ibu Tikam Bayi Baru Lahir, Buang Dalam Semak (Kejam!)
3. Bayi Tanpa Kepala Di Ampang (Kejam!)
4. Ibu Tanam Bayi Hidup-Hidup di Tampin (Kejam!)
5. Misteri Mayat Bayi Dalam Perigi

Sumber: Sinar Harian Online | Layari Berita Buang Bayi Informasi Malaysia Kini

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Tempatan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *