Nenek Terlampau Dicekup Khalwat (Adoyai!)

| April 6, 2012 | 2 Comments

Nenek Terlampau Dicekup Khalwat (Adoyai!) | Tindakan seorang janda yang merupakan seorang nenek melewati usia lebih separuh abad yang kerap kali membawa pulang teman lelaki untuk memadu asmara di rumahnya pada waktu tengah malam membawa padah apabila perbuatan sumbang itu berjaya dihidu pasukan rondaan kampung.


Gambar hiasan – Kes khalwat yang tidak mengenal usia

Dalam kejadian terbaru awal pagi kelmarin, perbuatan sumbang nenek yang sudah memiliki cucu itu terbongkar setelah dia ditahan sepasukan anggota Skim Rondaan Sukarela (SRS) dan ahli Helang Recreation Club (HRC) ketika berada berdua-duaan di rumah milik janda tersebut.

Difahamkan ketika serbuan dilakukan bersama pegawai penguat kuasa syariah itu, anak wanita terbabit dikatakan keluar rumah dan kesempatan itu digunakannya untuk membawa pulang teman lelaki yang mempunyai jarak usia yang jauh berbeza dengannya.

Wanita atau nenek yang berusia 55 tahun bersama teman lelakinya, 33, berasal dari Ketengah Jaya itu difahamkan pernah ditahan sebelum ini oleh penguat kuasa syariah kerana berkelakuan tidak sopan pada waktu lewat malam di pantai berdekatan.

Mereka akan menghadapi pendakwaan mengikut Seksyen 31 (a) (b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Takzir Negeri Terengganu 2001, dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan denda maksimum RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali.

Melayukini.net – Usia merupakan amanah terbesar dikurniakan oleh Allah kepada semua manusia sebagai modal untuk menentukan samada kita masuk ke syurga atau ke neraka. Kalau panjang umur, alhamdullilah tetapi adakah umur yang panjang itu digunakan pada jalan yang benar. Renung-renungkan. Peringatan untuk diri sendiri.

P.S. I – Menakjubkan! Pernah tengok tak gambar langit dunia runtuh? Jom kita saksikan!
P.S. II – Servis perkahwinan di angkasa. Nak cuba tak? Jom kita baca!
P.S. III – Menakjubkan!!! Saintis temui tasik ais batu gergasi di Planet Marikh. Jom tengok!

Sumber: Sinar Harian Online | Layari Berita Tempatan Informasi Malaysia Kini

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Tempatan

About the Author ()

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. hazani says:

    your picture cover for this story really misleading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *