Pelik! Buat Pembedahan Lidah Untuk Fasih Bahasa Korea

| April 28, 2012 | 0 Comments

Melayukini.net – Pelik! Buat Pembedahan Lidah Untuk Fasih Bahasa Korea |Memang pelik didengar, apabila terdapat seorang gadis yang dikenali sebagai Rhiannon Brooksbank-Jones,19 yang berasal dari Beeston, Nottingham nekad membuat pembedahan ke atas lidahnya 1 cm lebih panjang agar dia dapat fasih berbahasa korea seperti orang korea. Gadis jelita ini mempunyai impian untuk menetap dan bekerja di korea selatan setelah tamat belajar.

Dia mengambil kursus bahasa Korea dan mempunyai masalah bercakap dengan fasih dalam bahasa korea. Dan kerana itulah dia rela membuat pembedahan memanjangkan lidahnya agar dapat fasih bercakap korea walaupun dia belum sampai ke korea.

Saya telah dua tahun mempelajari bahasa Korea, kemampuan berbicara bahasa Korea saya sudah pada level tinggi, tetapi saya harus bersusah payah usaha untuk menyamakan suara dengan orang Korea,” ujar Rhiannon

Menurut doktor giginya,Rhiannon memang memiliki lidah yang lebih pendek dari orang-orang pada umumnya,Sehingga cara pengucapan kata seperti orang asing yang berbahasa Korea. Namun hal itu tidak menjadi masalah baginya dalam berbahasa Inggris.

Ini sangat jelas apabila dia menghadapi masalah menyebut perkataan yang mengandungi huruf L dalam bahasa korea yang ada dalam perbendaharaan kata.Namun begitu dia tidak mempunyai masalah untuk menyebut perkataan yang mengandungi huruf L dalam bahasa inggeris.Buat masa sekarang semuanya telah berubah apabila dia boleh berbicara bahasa korea dengan fasih seperti orang korea.

Melayukini.net – Pelik! Orang macam ini pun ada ke. Sanggup mengubah dirinya semata-mata untuk menjadi fasih berbicara dalam bahasa yang diminati. Memang sudah menjadi fitrah manusia, lidah sebutan itu berbeza. Ada lidah lahjah arab, melayu, jawa, kelantan dan sebagainya. Semua ciptaan Allah SWT.

P.S. I – Cara Rawatan Resdung Moden. Berkesan!
P.S. II – Top 20 Orang Paling Kaya di Malaysia 2012
P.S. III – Menakjubkan!!! Saintis temui tasik ais batu gergasi di Planet Marikh. Jom tengok!

Sumber: Joke Gurl | Koleksi Luar Biasa Dan Pelik Melayukini.net

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *