Wanita Mempunyai Kaki Terbesar Di Dunia

| April 26, 2012 | 0 Comments

Melayukini.net – Wanita Mempunyai Kaki Terbesar Di Dunia | Artikel ini bukanlah untuk mengejek, apatah lagi mahu mencemuh. Tetapi ingin berkongsi rasa simpati terhadap seorang wanita yang dikenali sebagai Mandy Sellar 34 tahun seorang wanita british. Wanita ini mempunyai penyakit sindroma proteus iaitu kaki wanita ini akan bertumbuh dan akan membesar. Mandy Sellar telah menangung 34 tahun penyakit ini. Saiz kakinya sekarang berat 70 kg dengan ukuran panjang 41 cm, diameter telapak kakinya 89 cm, dan 71 cm pada bagian atas.

Sindroma ini sangat jarang ditemui. Tercatat hanya 120 orang yang menderita penyakit ini. Pada rancangan ‘The Tyra Show’, Mandy mengatakan pada Tyra Banks bahawa dia menghabiskan US$3.800 untuk memesan kasut. Kasut tersebut mengambil masa 6 bulan untuk menyiapkan .

Melayukini.net – Mandy Sellar juga pernah dijemput di stesen televisyen untuk berkongsi mengenai penderitaan yang dialami oleh beliau sejak kecil lagi. Bagi kita yang hidup normal ini perlulah sentiasa bersyukur kepada Allah SWT kerana dilahirkan dengan cukup sifat.

P.S. I – Cara Mengatasi Rambut Gugur. InsyaAllah mujarab!
P.S. II – Menakjubkan! Pernah tengok tak gambar langit dunia runtuh?Jom kita saksikan!
P.S. III – Menakjubkan!!! Saintis temui tasik ais batugergasi di Planet Marikh. Jom tengok!

Sumber: Kisah 69 | Koleksi Luar Biasa Dan Pelik Melayukini.net

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *