Luar Biasa! Budak Lelaki Yang Kebal (Video)

| September 9, 2012

Melayukini.net – Luar Biasa! Budak Lelaki Yang Kebal (Video) | Kulit manusia secara fitrahnya tidak boleh terkena bahan yang panas seperti api, air panas dan sebagainya. Jika terkena, maka kulit kita pasti akan melecur. Namun berbeza pula yang terjadi kepada seorang budak lelaki ini. Dia mempunyai keistimewaan yang tersendiri yang mana  selayaknya digelar ‘budak kebal’ kerana kulitnya tidak melecur ketika dibakar dan langsung tidak berdarah apabila dicucuk dengan objek tajam. Boleh tonton video di atas.

Itu keistimewaan Mohd Adam Jamaluddin, 13, yang diperolehnya secara semula jadi selepas sering ‘bermain’ dengan api setiap kali membantu kerja ayahnya, Jamaluddin Hamzah, 48, yang mengusahakan bengkel kimpalan besi di Felda Gedangsa, dekat sini.

Malah, anak sulung daripada tiga beradik itu berkata, dia bukan saja tidak berasa panas, sebaliknya berasa sejuk apabila api membakar kulitnya.

“Rasa sejuk macam kena air batu saja dan saya tak tahu kenapa saya tidak berasa sakit,” katanya ketika ditemui.

Mohd Adam berkata, sejak membantu ayahnya melakukan kerja kimpalan besi empat tahun lalu dia sentiasa terdedah dengan percikan api kimpalan dan besi tajam, namun pelik mengapa kulitnya kebal.

Melayukini.net – Sukar digambarkan bagaimanakah perasaan budak lelaki ini yang baru sahaja berumur 13 tahun tetapi sudah mempunyai satu keistimewaan luar biasa apabila tidak melecur mahupun terbakar dicucuh api. Kelebihan yang dikurniakan oleh Allah SWT kepada hambaNya. Semoga dapat menggunakan kelebihan ini pada jalan yang baik.

P.S. I – Menakjubkan! Hanya Satu Tempat Sahaja Di Jepun
P.S. II – Restoran Yang Paling Unik Di Dunia!
P.S. III – Menarik! Cara Untuk Meningkatkan Penguasaan Bahasa Inggeris

Sumber: Metro Harian | Koleksi Luar Biasa Dan Pelik Melayukini.net

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments are closed.