Misteri! Lelaki Ini Hadir Ke Majlis Pengebumian Dirinya Sendiri

| October 30, 2012

Melayukini.net – Misteri! Lelaki Ini Hadir Ke Majlis Pengebumian Dirinya Sendiri | Menerima khabar kematian dari kenalan rapat mahupun ahli keluarga sendiri sudah tentunya mendatangkan 1001 perasaan sedih yang sukar digambarkan. Dari awal proses mengkafankan jenazah sehinggalah ke tanah perkuburan, sanak saudara berwajah sugul kelihatan sedih. Namun apakah reaksi kita apabila tiba-tiba orang yang sepatutnya berada dalam kain kafan berbalut datang menghampiri kita. Malah ia sempat menegur kita. Adakah kita harus lari ketakutan?

Itu yang terjadi apabila satu perhimpunan keluarga meratapi kematian saudara telah terkejut dan hampir pengsan apabila simati dalam majlis pengkebumian itu tiba-tiba muncul dan berjalan kearah mereka. Dalam kes yang pelik, kerana kesilapan identiti, berita pembunuhan Gilberto Araujo di tempat pencuci kereta, telah disampaikan kepada keluarga oleh polis tempatan di Sao Paulo, Brazil pada Ahad. Tidak lama selepas itu, seluruh keluarga ‘simati’ telah dipanggil ke bilik mayat untuk membuat sesi kenal pasti mayat. ‘Si mati telah dikenali sebagai Gilberto Araujo, dan dia dibawa pulang untuk disemadikan.

Rupa-rupanya mayat itu bukanlah Gilberto Araujo. Abang Gilberto Araujo, Jose Marcos Araujo begitu tertipu oleh kesamaan mereka. Si mati dikenali sebagai Genivaldo Santos Gama, yang nampaknya memiliki rupa dan fizikal yang agak menyerupai adiknya.

Melayukini.net – Kesilapan identiti kebiasaannya berlaku apabila kita hanya sekadar membuat pengecaman wajah tanpa sebarang proses ujian DNA. Jadi sudah tentu kesilapan ini berlaku. Namun jika ia berlaku di hadapan mata kita, sudah tentu semua orang akan berlari lintang pukang menyelamatkan diri kerana ketakutan. Biasalah di minda asyik fikirkan pasal hantu sahaja.

P.S. I – 6 Tempat Paling Best di Jepun!
P.S. II – 10 Tempat Eco Paling best di UK
P.S. III – Tasik Ais Gergasi Dijumpai Saintis di Marikh

Sumber: Lulu Pages | Layari Berita Luar Negara Informasi Malaysia Kini

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Negara

About the Author ()

Comments are closed.