Pelik! Burung Ini Mampu Menyamar Menjadi Payung (5 Foto)

| October 6, 2012

Melayukini.net – Pelik! Burung Ini Mampu Menyamar Menjadi Payung (5 Foto) | Setiap haiwan yang diciptakan oleh Allah SWT mempunyai keistimewaan yang tersendiri antaranya mampu menyamar dari sebarang musuh. Burung ini mampu menyamar menjadi seperti payung. Itulah kata yang sesuai untuk Black Heron atau burung Puchong Hitam. Burung ini akan membentuk payung bagi mengumpan dan memerangkap mangsanya. Sesuatu yang menarik tentang burung ini ialah, Ia memburu ikan ketika waktu panas terik. Jadi bentuk payung yang dibuatnya mampu menjadi tempat berteduh bagi ikan. Haaa cerdik tak burung ini, Itulah kebesaran Allah SWT. Jom lihat gambar di bawah ini.

Burung ini boleh ditemui dinegara seperti, Sudan, Senegal, dan bahagian timur Afrika. Habitat utama burung ini ialah di kawasan tebing sungai,tanaman-tanaman yang berair dan sawah padi.

Melayukini.net – Ada sesiapa pernah menemui burung spesis ini?  Berkemungkinan ia wujud juga dan dipelihara di Zoo di Malaysia. Mungkin ya mungkin tidak. Itulah yang dinyatakan di atas, setiap ciptaan Allah SWT terhadap haiwan mempunyai kelebihan dan keistimewaan yang tersendiri. Biarpun haiwan tidak berakal seperti manusia, sekurangnya-kurangnya ia diciptakan untuk berzikir kepada Nya.

P.S. I – Menakjubkan! Hanya Satu Tempat Sahaja Di Jepun
P.S. II – Restoran Yang Paling Unik Di Dunia!
P.S. III – Menarik! Cara Untuk Meningkatkan Penguasaan Bahasa Inggeris

Sumber: X Lupa | Koleksi Luar Biasa Dan Pelik Melayukini.net

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments are closed.