Subhanallah! Batu Gergasi Paling Seimbang Di Dunia (5 Foto)

| May 18, 2013

Subhanallah! Batu Gergasi Paling Seimbang Di Dunia (5 Foto) | Pernahkah anda melihat batu besar berada di atas batu yang lain dalam keadaan seimbang? Mungkin pernah mungkin tidak. Melayukini.net akan berkongsi dengan anda tentang beberapa keping gambar yang menunjukkan batu yang dianggap luar biasa. Batu ini yang dipercayai batu gergasi dikatakan paling seimbang di dunia. Siapa berani duduk di tepi batu tersebut. Silap-silap kena hempap pula. Jom lihat gambar di bawah ini.

batu1

Terdapat kejadian semula jadi tertentu di dunia yang membuatkan kita semua menggaru kepala. Salah satu keajaiban alam semula jadi itu Kummakivi, pembentukan geologi yang terdapat dalam hutan tebal Finland. Pemandangan mystifying ialah batu gergasi yang paling seimbang luar biasa di atas sebuah batu licin. Masih tiada penjelasan saintifik bagaimana batu itu, yang diberi nama diterjemahkan sebagai “strange rock” dalam Finland,dalam kedudukan yang membingungkan, tetapi ia tidak kelihatan luar biasa?

Sesetengah cerita rakyat Finland menerangkan lokasi yang ganjil batu gergasi dengan mengatakan bahawa Trolls (atau gergasi) membaling atau meletakkan ia di sana.

batu2

batu3

batu4

batu5

P.S. I – 10 Tempat Paling Pelik Di Dunia
P.S. II – 5 Tempat Paling Ajaib di England
P.S. III – Menarik! Cara Untuk Meningkatkan Penguasaan Bahasa Inggeris

Sumber : Dairi Share

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments are closed.