Menakjubkan! Pantai Ini Mempunyai Suhu Air Yang Panas (Video)

| June 16, 2013

Menakjubkan! Pantai Ini Mempunyai Suhu Air Yang Panas (Video) | Sebelum ini Melayukini.net pernah berkongsi dengan anda tentang satu ciptaan mandian air panas dalam sebuah bot kecil. Idea ini sebenarnya sangat unik biarpun penghasilannya adalah satu rekaan. Namun jangan terkejut, jika terdapat sebuah kawasan pantai yang mempunyai suhu air yang panas. Wah, air laut pun boleh jadi mandian air panas. Melayukini.net difahamkan, pantai air panas ini sentiasa menerima kunjungan orang ramai untuk merasai sendiri kehangatan air laut ini. Boleh tonton video di atas.

airpanas

Bolehkah anda bayangkan pantai di mana air panas sebenarnya? Nampaknya luar biasa, tetapi benar-benar adalah satu perkara luar biasa di New Zealand. Terletak di pantai timur Semenanjung Coromandel (kira-kira 175 km dari Auckland), Pantai Air Panas mendapat namanya dari mata air panas bawah tanah Yang menapis melalui pasir di antara sebelum air pasang . Pantai ini menarik sejumlah besar pelancong setiap tahun (lebih kurang 130,000) dan adalah Salah satu tarikan yang paling popular di rantau ini geoterma.

Apa yang lebih menarik daripada Pantai Air Panas itu sendiri adalah cara orang bijak mewujudkan spa Sendiri di pantai. Ini Secara umumnya berlaku dalam rangka masa dua jam sebelum air pasang rendah. Dalam tempoh ini, anda sebenarnya boleh menggali lubang yang besar ke dalam pasir di pantai, Membenarkan air panas untuk bertakung di permukaan. spa semulajadi pelbagai. Air panas 64C (147F). Beberapa pelancong membawa baldi dan penyodok dengan mereka, dan kemudian berehat di dalam lubang besar air panas yang Mereka gali keluar

P.S. I – Koleksi Rumah Paling Pelik Di Dunia
P.S. II – Luar Biasa! Restoran Dibina Bersebelahan Air Terjun
P.S. III – Seram! Bandar Berhantu Di Amerika Syarikat

Sumber : Dairi Share

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments are closed.