Gempar! Penemuan Kelibat Ikan Duyung Di Israel (Video)

| July 2, 2013

Gempar! Penemuan Kelibat Ikan Duyung Di Israel (Video) | Bagi kita,  ikan duyung adalah sebuah kisah dongeng yang hanya direka-reka bagi dijadikan satu bahan cerita yang menarik. Dalam masyarakat Melayu juga, berpendapat ia hanyalah satu cerita khayalan seperti mana yang terdapat dalam filem Duyung yang dilakonkan oleh Saiful Apek dan Maya Karin. Namun begitu, persepsi anda mungkin boleh berubah mungkin tidak apabila menonton satu video ini. Video ini memaparkan tentang kelibat duyung yang sedang berada dalam batu. namun apabila menyedari dirinya dirakam, ia lantas terjun ke dalam laut.  Boleh tonton video di atas.

duyung

Video yang telah disiarkan menerusi saluran Animal Planet ini menjadi perbualan hangat apabila dikatakan ternampak satu objek seperti ikan duyung yang kelihatan pada pertengahan video tersebut.

Kejadian dikatakan berlaku di Kiryat Yam, Israel dan menurut penduduk di situ ikan duyung itu cuma akan memunculkan dirinya pada waktu petang sahaja.

Adakah anda mempercayai kewujudan ikan duyung iaitu makhluk separa ikan dan separa manusia itu atau pun ianya memang merupakan sebuah dongeng dan mitos semata-mata?

duyung3

duyung2

P.S. I – Gambar Restoran Hello Kitty di Korea
P.S. II – 7 Taman Tema Terpelik Di Dunia!
P.S. III – Gambar Tasik Ais Gergasi Di Planet Marikh

Sumber : Azmy

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Luar Biasa dan Pelik

About the Author ()

Comments are closed.