Gempar! Kecoh MB Terengganu Tahan Lori Gardenia (Video)

| December 8, 2013

Gempar! Kecoh MB Terengganu Tahan Lori Gardenia (Video) | Ketika ini negara di kawasan pantai timur dan selatan menghadapi satu bencana banjir yang cukup dahsyat. Kawasan yang dianggap paling teruk sekali adalah di Pahang dan Terengganu. Baru-baru ini kita digemparkan dengan insiden seorang Menteri Besar Terengganu yang telah menahan dua buah lori roti Gardenia ketika sedang melalui jalan di kawasan Chendor. MB berkenaan berbuat demikian kerana mahu roti yang berada dalam lori berkenaan diedarkan kepada penduduk banjir tersebut. Namun pemandu lori berkenaan menghalang. Apa yang terjadi selepas itu?

mbterengganu

Kisah benar ini diceritakan oleh seorang mangsa banjir di tempat kejadian. Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Ahmad Said dikatakan telah menjadi “Robinhood” kepada mangsa banjir yang kelaparan apabila mengarahkan dua lori Gardenia dibuka dan roti diagihkan kepada rakyat. Lori tersebut yang turut terkandas dikatakan dalam perjalanan menghantar roti gardenia ke kedai-kedai sekitar kemaman. Jom ikuti kisah dibawah:

Ketika Menteri Besar Terengganu melalui jalan pulang dari Kuala Lumpur ke Kemaman untuk bersama rakyat menghadapi banjir, beliau tersekat di kawasan Chendor bersama dengan ramai pemandu bersama ahli keluarga, anak, isteri dan lain-lain yang tersekat sama di situ dalam keadaan kelaparan, kerana situasi yang amat sukar dalam serba kekurangan hanya Allah S.W.T sahaja yang tahu betapa susahnya menghadapi situasi ketika itu.

lori

Dengan petunjuk kebesaran yang Allah S.W.T berikan terdapat dua lori roti Gardenia yang berada di situ, Dato Seri yang tidak sanggup melihat situasi rakyat dalam kelaparan beliau telah meminta agar pemandu lori tersebut membuka pintu lori bagi mendapatkan makanan (roti) yang ada bagi diagihkan kepada semua yang ada di situ, pada permulaannya, kedua-dua pemandu lori itu tidak membenarkan Dato Seri Ahmad Said membuka lori tersebut.

Tetapi Dato Seri Ahmad Said tetap bekeras mahukan roti tersebut kerana beliau tidak tahan dan sanggup melihat rakyat kelaparan, lalu Dato Seri meminta agar pemandu lori tersebut terus menghubungi Manager mereka di Kuala Lumpur untuk meminta kebenaran bagi membeli semua roti-roti tersebut, Setelah Dato Seri berbincang dengan Manager pemandu untuk sanggup membayar jumlah yang di terima oleh manager tersebut, maka Dato Seri Ahmad Said telah membuka lori tersebut untuk diagihkan kepada semua mangsa keadaan.

Ramai yang datang berterima kasih pada Dato Seri, anak-anak kecil yang kelaparan di situ dapat mengisi perut, rungutan dan kelaparan dapat di isi, mungkin terdetik di dalam hati MB ketika itu rasa lega dan bersyukur kerana dapat memadamkan kesusahan rakyat ketika itu.

Allah S.W.T telah memberikan pertolongan melaluinya untuk di sampaikan kepada rakyat. Kita bersyukur kerana kita mendapat pemimpin yang begitu prihatin kepada rakyat, Smoga Allah S.W.T dapat membalas jasa baik beliau…

P.S. I – Menakjubkan! Hanya Satu Tempat Sahaja Di Jepun
P.S. II – Restoran Yang Paling Unik Di Dunia!
P.S. III – Menarik! Cara Untuk Meningkatkan Penguasaan Bahasa Inggeris

Sumber : Tengok Tv

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Tempatan

About the Author ()

Comments are closed.