Lans Koperal Wanita Putus Urat Leher DIKELAR Penyamun !!!

| December 8, 2015 | 0 Comments

Lans Koperal Wanita Putus Urat Leher DIKELAR Penyamun !!!Kuala Lumpur : Anggota polis wanita putus urat leher akibat dikelar dua lelaki yang cuba menyamunnya di Danau Kota, Setapak, dalam kejadian kira-kira 7 pagi semalam.

kelar.transformed_0

Lans Koperal berusia 27 tahun itu dan bertugas di Balai Polis Gombak.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Zainuddin Ahmad, berkata dalam kejadian itu mangsa sedang berjalan dari rumah untuk membeli sarapan tidak jauh dari kawasan kediamannya.

“Ketika melalui kawasan Tanah Perkuburan Islam Danau Kota, anggota itu dihampiri dua lelaki bermotosikal sebelum tiba-tiba mengacu pisau ke arahnya.

“Suspek kemudian mengarahkan anggota itu menyerahkan barangan berharga miliknya sebelum berlaku pergelutan,” katanya ketika dihubungi, malam tadi.

Menurutnya, ketika bergelut dalam cubaan untuk mempertahankan diri, seorang daripada suspek kelar leher mangsa dengan objek tajam dipercayai pisau.

“Meskipun cedera, anggota berkenaan masih berusaha menahan suspek, namun mereka dapat melarikan diri tanpa sempat merampas barangan berharga milik mangsa,” katanya.

Beliau berkata, beberapa remaja melalui lokasi kejadian membantu menghantar mangsa pulang ke rumahnya sebelum dihantar oleh adik iparnya ke Klinik Kesihatan Gombak Setia, bagi mendapatkan rawatan awal.

“Akibat kecederaan serius, anggota berkenaan dirujuk ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) dan menjalani pembedahan pada lehernya.

“Usaha menjejaki kedua-dua suspek sedang dijalankan selepas mendapat maklumat daripada mangsa sebaik selesai menjalani pembedahan,” katanya.

Menurutnya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan dan orang ramai yang mempunyai maklumat kejadian diminta menghubungi Rakan Cop Polis KL di 03-21159999 atau tampil ke balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Ali Ahmad, berkata anggota itu bertugas di Bahagian Tugas Am, Balai Polis Gombak, masih menjalani rawatan dan dilaporkan stabil.

Tags: , , , ,

Category: Jenayah

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *