Individu Ini Didatangi Peminta Sedekah,Alangkah Terkejutnya Wanita Tua Itu Sebenarnya Bekas…

| February 22, 2016 | 0 Comments

Individu Ini Didatangi Peminta Sedekah,Alangkah Terkejutnya Wanita Tua Itu Sebenarnya Bekas…Bayangkan bila anda berjalan-jalan di bandar dan tiba-tiba seseorang datang minta sedekah. Selepas itu, anda mula perasan orang yang meminta sedekah tu pernah berjasa kepada anda pada suatu masa dulu. Mesti anda nak tahu kenapa dan bagaimana benda tu terjadi.

Sama seperti kisah yang dikongsikan oleh individu ni. Sedang dia berjalan, seorang wanita tua minta duit untuk beli makanan. Bila lihat wajah si peminta sedekah tu, nak tahu tak siapa sebenarnya orang tu? Sedih gila beb.. Tak sangka betul.

‘Cikgu Siti, Awak ke tu?’

Screen-Shot-2016-02-22-at-11.47.37-AM

Screen-Shot-2016-02-22-at-11.48.18-AM

Wanita tua yang meminta sedekah itu dahulunya cikgu di sekolah individu ni. Sekarang dia berjalan-jalan tanpa hala tuju dan minta sedikit duit untuk beli makanan. Individu ni mula perasan apabila wanita tua tu duduk di sebelah dan bertanya; “Boleh saya minta sedikit duit untuk beli makanan?”

Lalu individu ni pun bertanya “Cikgu Siti, awakkah itu?”

Wanita tua ini berpelajaran, study di UK

Screen-Shot-2016-02-22-at-11.48.40-AM

Selepas bertanya kepada orang sekeliling, wanita tua yang dahulunya cikgu jadi sebegitu rupa bila suaminya meninggal dunia dalam kemalangan. Sejak kejadian itu, wanita tua jadi hilang arah.

Menurut individu ni, wanita ni dahulu merupakan cikgu yang berdedikasi dan menghabiskan pelajaran di United Kingdom. Semoga wanita tua itu dilindungi dan diberkati Allah.. Haihh sedihnya..

Sumber: Twitter & OHBULAN!

P.S. 1 – “Saya TERKEJUT Tengok 16 Tong…Bukan Dulang” Inilah Pendedahan Tun Mahathir Tentang Majlis Pertunangan Anak Najib Razak Yang MEWAH !!!
P.S. 2 – “Zahid Hamidi Sila Letak Jawatan Dan Anaknya Sila Duduk DIAM!!” Inilah Komen PEDAS Buat Zahid Hamidi Dan Anaknya !!!
P.S. 3 – Inilah Soalan PANAS Nurul Izzah Kepada DS Zahid Hamidi Tentang MOU Bangladesh-Malaysia Yang Buat DS Zahid Hamidi TERKEDU !!!
P.S. 4 – “Kak Long Tunggu Jer Korang Cari Kak Long Nanti Di Padang Mahsyar” Inilah Kata-Kata Anak Zahid Hamidi Kepada AMRAN FANS !!!
P.S. 5 – “Siapa Peguam Negara Hendak Campur Tangan Dalam Hal Ehwal Pentadbiran SPRM?” Soal Bekas Naib Ketua UMNO Batu Kawan !!!

Tags: , , , , ,

Category: Tempatan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *