Inilah Komen PEDAS Dr MAZA Kepada Netizen Yang MENGUTUK Pelajar Perubatan Yang VIRAL Baru-Baru Ini Bakal Buat Ramai Orang TERSENTAP !!!

| April 13, 2016 | 0 Comments

Inilah Komen PEDAS Dr MAZA Kepada Netizen Yang MENGUTUK Pelajar Perubatan Yang VIRAL Baru-Baru Ini Bakal Buat Ramai Orang TERSENTAP !!!Viral baru-baru ini apabila ada seorang pelajar Medic yang bertanyakan soalan tentang yuran pembiayaan beliau dalam bidang Medic kepada Dr Zakir Naik. Pelajar ini tidak terlepas dari kritikan, pujian dan hinaan daripada netizen disebabkan soalan pelajar tersebut.

MEDIC

ini merupakan pandangan atau komen daripada Dr MAZA mufti Perlis :

Bagi saya, mereka yang mengutuk pelajar perubatan yang bertanya DZN itu, mereka yang dangkal fikirannya. Adik berkenaan masih terlalu muda. Kita kena fahami keadaan individu yang semuda itu. Kita juga kena tahu latar keadaannya. Mungkin sudah lama dia pendam kesusahannya. Bagi saya, dia patut dipuji kerana berani bangun bertanya, sedangkan ramai pelajar kita yang tidak berani bersuara dalam majlis yang jauh lebih kecil daripada itu.

Kadang-kala kita merasa satu jumlah wang itu kecil pada kita, tapi ia mungkin satu beban untuk pihak yang lain. Apa salahnya dia meluahkan keadaan dirinya sebagai seorang pelajar yang memerlukan bantuan dan ingin suaranya didengari. Ya, mungkin wacana di forum itu kurang sesuai. Maafkan dia, dia masih muda amat. Sesetengah pihak kelihatan terlalu ingin berpolitik sehingga menghina pelajar yang semuda itu. Mari kita doakan adik itu berjaya dalam pelajarannya.

billl

P.S. 1 – Tindakkan Lelaki Ini MENGEJUTKAN Satu Sekolah Apabila Dia MENCEROBOH Tandas Perempuan Hanya Kerana Ingin….
P.S. 2 – Wanita Ini Dihadiahkan Ais Krim Je Dari Suaminya, Tapi Bila Tengok Didalam.. Sweet Gila!!!
P.S. 3 – “Suami Hilang Ingatan Akibat Strok Haba”
P.S. 4 – “Kata Susah Dan Derita Dengan GST Tapi Lebuhraya Sesak,Lapangan Terbang Sesak Pergi Umrah Dan Bercuti”Inilah Hujah YB BN Tentang GST !!!
P.S. 5 – PANAS….Inilah Pendedahan TERBARU DS Mukhriz Mahathir Tentang Isu 2.6b Yang Buat Ramai Ahli UMNO TERKEJUT !!!

Category: Fakta dan Informasi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *