Pemilik Warung….. “Mau Makan Percuma?? Jom Baca 2 Juzuk Al-Quran”….. Inilah Syarat Untuk Makan Percuma Tetapi Apa Yang Berlaku Disebaliknya Amat MENGEJUTKAN Pemilik Warung Itu !!!

| May 24, 2016 | 0 Comments

Pemilik Warung….. “Mau Makan Percuma?? Jom Baca 2 Juzuk Al-Quran”….. Inilah Syarat Untuk Makan Percuma Tetapi Apa Yang Berlaku Disebaliknya Amat MENGEJUTKAN Pemilik Warung Itu !!! | Ada sekitar 15 menu pilihan makanan anda boleh dapatkan di sini, namun jika anda mahu makan percuma, anda hanya perlu baca 2 juzuk Quran dan anda boleh nikmati hidangan yang ada di sini secara percuma. Apa yang kami kongsikan ini, anda boleh dapatkan di Jalan Ciujung, Bandung, Indonesia.

4-Baca-Quran-2-Juzuk-Baru-Dapat-Makan-Percuma-ROTIKAYA-640x3452-Baca-Quran-2-Juzuk-Baru-Dapat-Makan-Percuma-ROTIKAYA

Warung Warteg Joni Abadi yang bergerak secara mobil ini telah diusahakan oleh Ricky Ricarvy Irawan. Menurut Ricky, apa yang dilakukan olehnya adalah untuk menerapkan konsep Islamik dalam perniagannya itu.

“Saya juga sediakan kemudahakn untuk mengaji di sini. Malah jika sudah mengaji 2 juzuk, saya akan bagi hadiah (makan percuma) jika Jadi saya fasilitasi (untuk mengaji) di sini,” katanya yang dipetik dari portal detikcom.

3-Baca-Quran-2-Juzuk-Baru-Dapat-Makan-Percuma-ROTIKAYA

Menurut Ricky, kebiasaannya 2 juzuk Quran tersebut boleh dihabiskan dalam masa sekitar satu jam. Namun kebiasannya, anak-anak muda yang datang mengaji kemudiannya pasti akan membayar hidangan yang mereka makan.

Tambah Ricky, dia berharap agar warung menyediakan kemudahan mengaji begini mampu menjadi satu cara berdakwah, lebih-lebih lagi laluan tempat dia berniaga adalah jalan yang padat dan dilalui ramai.

1-Baca-Quran-2-Juzuk-Baru-Dapat-Makan-Percuma-ROTIKAYA

Jadi, adakah anda sanggup untuk mengaji dua juzuk al-Quran demi mendapatkan makanan percuma? Jom tengok video di bawah untuk lihat sebenar sitauasi di sana.

Sumber : vitdaily.com

P.S. 1 – Baru Masuk Islam.. Respons Majikannya Buat Dr Zakir Naik PILU !!!
P.S. 2 – Wartawan The Star Dedah BAHAYA Minum Dari Mesin Air Layan Diri Yang Ramai TAK TAHU !!!
P.S. 3 – Kahwin Suami ALIM Di Depan. Rupa-rupanya Malam Itu Suami Saya Sanggup Kunci Pintu Kerana…….
P.S. 4 – Isu D’Herbs KFA… Ini Luahan Warga Pokok Sena Yang Buat Ramai Tumpang SEDIH !!!
P.S. 5 – PANAS….Inilah Pendedahan TERBARU DS Mukhriz Mahathir Tentang Isu 2.6b Yang Buat Ramai Ahli UMNO TERKEJUT !!!

Tags: , , , ,

Category: Perniagaan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *